Door Roelien van der Greft-Vroom.

Een oude dame draagt graag kleding van kwaliteitsstof en prachtige kleuren. Veel zijde en/of wol. Ik ben er gek op. Helaas moest ze verhuizen naar een gesloten afdeling in een verzorgingshuis en mocht er beperkt kleding mee. Via haar zoon en mijn dochter, kwam het bij mij, want jij houdt toch van mooie stofjes: tuurlijk altijd. Tja: mooi maar wel wat veel en wat ga ik er mee doen? Eerst even wennen en nu na een jaar gaat de schaar erin. Ik had er wel al een bodywarmer van prima (knal-) gele wollen kwaliteit uit gemaakt, maar deze heb ik nooit gedragen.

Een aantal andere stofjes riepen om de bodywarmer op te pimpen. Eerst alles ‘compositioneren’ en vastspelden en dan met naaimachine op standje vrij borduren. Met vlieso-fix nog wat details toegevoegd en alles weer in model gebracht. Het model wordt door alle stiksels wel wat kleiner maar het resultaat bevalt prima!
Op naar het volgende kledingstuk om op te pimpen. Voorraad genoeg!

Een goede manier om de voorraad te hergebruiken en wat eigen en actueler te maken.
Het vraagt wel wat tijd maar dan heb je ook wat. Een stimulans om te kijken hoeveel ik kan hergebruiken. Een feestje om eraan bezig te zijn.

Categorieën: BerichtenBlog