Door Lia Meiborg

De sceptictank is er nog steeds niet !
Na een grondonderzoek en drie omgekapte bomen dachten we het deze zomer wel af te krijgen. Vervanging blijkt echter niet zo eenvoudig. De (vroegere) wijnterrassen zijn moeilijk bereikbaar en met een hijskraan iets op de berg zetten is haast onmogelijk met alle bovengrondse leidingen.
Bovendien is het Frankrijk hé.

Maar ik had nu rustig de tijd om het tweede rondjesproject te starten. Allerlei restjes heb ik machinaal op een katoenen lap bevestigd. Toen met behulp van bordjes met een verschillende doorsnee rondjes getekend en uitgeknipt. Ongeveer in het midden heb ik handmatig stukjes gehaakte kleedjes vastgemaakt.

Daarna dezelfde poppetjes gemaakt als de vorige keer. Nu heb ik het kopje een nacht in de gele verf gelegd en de dag erna het rokje in een ander kleurtje.

Met vier kleuren madeira-garen flink doorgestikt. Daardoor ging het wel wat bobbelen, maar dat trek ik wel recht als ik de rondjes handmatig op een grote lap vastmaak.

De verftafel was al niet meer wit te krijgen, maar omdat ie boven de sceptictank staat heb ik hem helemaal niet meer schoongepoetst.

’s Middags zat ik vanwege de warmte binnen bij het open raam te naaien en elke keer, als iemand naar de wc was geweest, was ‘het’ weer te ruiken. Toch is het makkelijk vol te houden, want ook de heerlijke geuren waaien naar binnen. Wij wonen tenslotte in het gehucht ‘Les Chanels’ 😊

Categorieën: BerichtenBlog