Door Lia Meiborg

Wel schrijven voor Quiltnieuws en Vezel en niet voor mijn eigen cluppie, dat kan natuurlijk niet. Vandaar een van mijn experimenten deze zomer. Drie maanden in Frankrijk zonder textiel is onmogelijk. Maar omdat ik hier geen materiaal heb moet ik altijd goed nadenken wat mee te nemen en vooraf bedenken waar ik zin(nen) in zou hebben. Buiten heb ik genoeg ruimte, dus meestal verf ik hier wat. Afmaken doe ik dan weer in Nederland. Maar dit jaar hadden we problemen met de septic tank en juist daarbovenop staat mijn verftafel. En lang in die ‘heerlijke’ geuren zitten is niet echt aangenaam.

Aan de andere kant van het huisje ligt het terras en nadat ik rondjes uit katoen heb geknipt en met de machine wat kaasdoek op heb aangebracht, heb ik daar handmatig met dik katoenen draad erop geborduurd. Met de voetjes omhoog heb ik toen het kaasdoek uitgerafeld

Toen met een katoenen draad rondjes gemaakt

en het ‘rokje’  ‘s nachts laten weken in de verf.

Snel, vanwege het aroma, alles in een teiltje gedaan en op de andere plek weer ontdaan van de draadjes en op de stenen laten drogen.

Hoe nu verder? Geen idee.

Het zal wel iets bloemachtigs worden. Maar ik heb hier geen grotere lap.
Wel allerlei kleinere lapjes en wat oud haakwerk. Daarvan ga ik ongeveer hetzelfde maken.
Eerst zomaar alles machinaal en handmatig vastzetten. En nu het ‘kopje’ eerst in de gele verf en het rokje in een ander kleurtje. Ben benieuwd wat dat gaat opleveren.

Maar eerst een nieuwe septic tank !

Categorieën: BerichtenBlog