Door Annelies Verhijde
De Kantfabriek heeft een tentoonstelling georganiseerd met 50 vrouwelijke beeldende kunstenaars die Textiel in al zijn verscheidenheid gebruiken in hun werk. De voorganger van de Kantfabriek, de oudheidkamer in Horst, opende 50 jaar geleden zijn deuren, vandaar de uitnodiging naar 50 kunstenaars.

Op 3 maart was de opening, door Tineke Geurts, voorzitter van de expositiecommissie van de Kantfabriek. Wat een fantastische tentoonstelling en wat is Nederland toch rijk met zoveel kunstenaars, die vanuit het medium Textiel zulk prachtig divers werk maken.

Er is viltwerk, al dan niet met accenten geborduurd. Werk van weefsters, van heel transparant hangend werk tot geweven kleding. Prachtige quilts, abstract en figuratief. Veel borduurwerk, maar zo verschillend om te zien. Een zeer inspirerende tentoonstelling. Textiel verbindt en dat bleek ook tijdens de lunch die werd aangeboden

De kunstenaars werden met elkaar aan tafels gezet en ik kan zeggen dat het heel leuk was om met mensen te praten die Textiel op een heel andere manier gebruiken dan ik. Tot 12 mei is deze tentoonstelling in Horst te bezoeken, zeker een aanrader.

Met dank aan Sybrecht Bosker en Joke Hardenbol voor de foto’s.

‘HOEZO’ geen vrouwen in de kunst? – Museum de Kantfabriek

Categorieën: BerichtenBlog