Door Irene van den Bekerom,
Toen ik een paar dagen geleden de nieuwsbrief van Steekplus opende zag ik tot mijn verrassing een werkje van mijzelf bovenaan de pagina staan. Dit was een van de werkjes die ik meegenomen had naar onze bijeenkomst in Maarn.

Omdat ik met veel plezier de blogs van Helène, Elly, Inge en Marjet gelezen heb besluit ik om niet achter te blijven. Het getoonde werkje is onderdeel van een serie. Sinds januari doe ik mee met een clubje “textielers”. We maken iedere maand één of meer werkjes en delen die via een whatt’s app groep. Uiteindelijk hebben we aan het eind van het jaar een compleet “stitchbook”. Mijn werkjes zijn 13 x 18 cm. Tot nu toe maak ik losse werkjes die ik bewaar in een kistje. Misschien verwerk ik ze uiteindelijk in een of andere boekvorm.

Voor mijn februari-werkjes heb ik me laten inspireren door het boek “Fragmentation and repair” van Shelley Rhodes. Ik zoek eerst allerlei lapjes stof en stukjes papier bij elkaar en dan zoek ik er borduurgaren bij. Ik schuif er net zo lang mee tot ik over de compositie tevreden ben. Dan voorzie ik het van borduursteken.

De lapjes die ik gebruikt heb, komen uit grotere lappen. Deze heb ik eerst bewerkt door middel van afdrukken op de gelli-plate, of ik beschilder ze met inkt, acrylverf, textielverf of krijt. In een artikel van Jette Clover las ik dat ze een lap stof bewerkt met een bloempapje. Dit laten drogen en dan verkreukelen zodat er barstjes ontstaan. Nu kan het bewerkt worden met kleur.

Dat levert verrassende resultaten op. Kortom: vooral met veel plezier experimenteren is mijn motto voor het Stitchbook 2024.

Categorieën: BerichtenBlog