Door Ankie Vytopil

Na 30 jaar zou ik afscheid nemen van mijn buurt. Ik besloot dat dit een kunstwerk waard was, en ik koos daarvoor de boom die mij aan de oostzijde al die tijd had vergezeld. Het is een heel grote esdoorn, met donkerrode bladstelen en een brede hoge kruin.

Ik maakte een aantal foto’s om te kunnen beslissen hoe de vormgeving tot stand komt.
Ik maakte ook aantekeningen die ik hierbij heb afgebeeld. Die aantekeningen leidden tot vereenvoudiging (alleen zwart borduren), tot compositie (je wilt laten zien hoe de wind erin beweegt),(de hele stam laten zien maakt de compositie topzwaar)….

Het borduurwerk nam 2 maanden in beslag, en pas toen ik zelf grip kreeg op de beweging binnen de kruin, hoe de wind zwiept van west (rechts) naar oost was ik voldaan.
Overigens gebruik ik als garen DMC 80, dat is het dunste haakgaren. Het geeft een duidelijke streep terwijl borduurgaren meer gericht is op het gespreid vullen van een vlak.

Categorieën: BerichtenBlog