Tanny Louwerse is graag met textiel bezig, en dat op veel manieren. Ze volgde ooit de opleiding LO Handwerken. Daardoor is ze stevig geworteld in traditionele technieken. Ze combineert die met vrije borduurtechnieken, met naaimachinewerk, met frivolité, lutrador, verven en roestverven. De vlekken van roest of verf beantwoordt zij met de keurige steekjes van blackwork (zwartborduren). Een geverfde lap ging mee naar een studieweek, waar er zeefdruk bij kwam en de letters LOVE. Later kwamen er foto’s bij, geappliceerde bloemen en tekst, opnieuw in keurige steekjes. Zo werd het een monument voor haar ouders.
Tanny houdt ook van chenille. Ze maakt werkstukken van chenille, maar gebruikt het ook als onderdeel van grotere werkstukken. De resultaten zijn altijd verrassend.
Tanny houdt van muziek. Ze is jarenlang kerkorganist geweest. Die liefde, gecombineerd met haar interesse voor monumentale gebouwen zoals kerken en kastelen, spreekt uit het werkstuk Bach. En opnieuw is dit ook technisch een combinatie: van stofverven en zeefdruk erop, met handborduurwerk.
En nee … vervelen staat niet in haar woordenboek.