Kun Speelman kan terugkijken op tientallen jaren werken met textiel. Zij is lang actief geweest bij TextielPlus. Tegenwoordig is zij actief lid van de groep Windkracht 10, die vaak buiten exposeert. Buiten exposeren stelt wel andere eisen aan de kunstwerken. Het materiaal moet bestand zijn tegen wind en regen. Kun gebruikt zelf voor haar buitenwerken Tyvek, dat ze zelf verft. Ook het formaat is belangrijk: buiten vraagt om groot.

Kun werkt graag met een opdracht, of met een opgegeven thema. Het idee voor een object komt dan voort uit de plek waar de tentoonstelling gehouden wordt, of uit een object uit het museum. Kun blijft daar in haar hoofd een poosje mee bezig en langzamerhand rijpt er een idee. Maar een concreet plan wordt dat eigenlijk nooit.
Kun beheerst veel technieken, en dat geeft haar de mogelijkheid om bij een idee de meest passende techniek te kiezen. De laatste jaren is dat vaak vlechtwerk. Voor werk dat binnen tentoongesteld wordt, gebruikt ze katoenvezelpapier van papiermolen De Schoolmeester in Westzaan. Zij stikt de repen van ongeveer een meter aan elkaar met een steek in de lengte, die meteen een versiering vormt. Ze gebruikt eenvoudige vlechtpatronen: één op, één neer of een keperbinding met twee op, twee neer. De vorm vlecht ze meteen in het object.

Baken
Baken na drie maanden
Labyrint
Zaden