Joke Hardenbol (1958) is eigenlijk in het verkeerde land geboren. Mixed media, haar kunstvorm, is groot in de Verenigde Staten (VS) maar staat in Nederland nog in de kinderschoenen. Bij mixed media zijn textiel en papier vaak de basis. Joke gebruikt ze in combinatie met andere materialen en bewerkt ze op verschillende manieren zoals verhitten, vervormen, beschilderen.
Het werk van Joke is heel divers en varieert van objecten aan de muur tot kunstenaarsboeken, sieraden, schalen en objecten van papier-maché. Zij werkt ook veel met materialen die hier praktisch onbekend zijn. Inmiddels is zij in Nederland één van de meest vooraanstaande deskundigen op het gebied van Tyvek. Fabric paper is een ander voorbeeld van het op een ongebruikelijke manier van werken met papier. Gelli printen (afdrukken maken met een gelatineplaat) is nog zo’n bijzondere vorm van materiaalgebruik. Het gebruik van deze technieken in combinatie met textiel en papier leidt tot verrassende objecten die een breed publiek verdienen.
Joke geeft ook workshops (sinds corona alleen nog online): Werken met Tyvek, Een junk journal maken, Handgemaakte kunstenaarsboeken en Handborduren. Informatie daarover: https://creatieveworkshops.blogspot.com/.
Het creëren van kunst maakt Joke blij en gelukkig en zij hoopt dat die blijdschap en dat geluksgevoel overgebracht worden op de toeschouwer en op degenen die haar workshops volgen.

Website:

https://jokehardenbol.exto.nl/

https://www.facebook.com/Joke.Hardenbol

https://tisnietzwartwit.blogspot.com/