Hannelieke van de Beek (1958) volgde haar opleiding ‘monumentale textiel’ aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (1982).
De kunstwerken verhalen in beelden van haar levensweg. Inspiratie vindt zij in haar verwondering over de wereld, dichtbij en ver weg. In natuur, landschap en de ontmoeting met mensen ervaart zij tegelijkertijd het mysterie van de bijbel.
Voor haar is alles materiaal: textiel, natuurlijke vindsels, hout, lood, glas en steen. De beelden ontstaan door het samenvoegen van fotografie, schilder- en borduurwerk. Zij werkt vanuit het materiaal, experimenteel, intuïtief en associatief. Door zonder plan en eindresultaat in het hoofd het ontwerpproces aan te gaan en te laten gebeuren, ontstaan verrassende en onverwachte, symbolische kunstwerken. Door het vele intensieve stikwerk op de naaimachine, het werken met reliëf en met de hand borduren, ontstaan werken die door velen gevoeld (willen) worden. Zij kreeg mede daardoor een opdracht van het blindeninstituut Bartimëus.

Haar kunst wordt geëxposeerd in vele kerken in Nederland. De kunstwerken vormen regelmatig een onderdeel van (bijzondere) diensten, kunstvespers en hoogtijdagen. De kunst reist rond en vindt een weg naar waar het welkom of nodig is.
De kunstwerken worden regelmatig gepubliceerd in tijdschriften en boeken. Hannelieke maakt ook fotokaarten met gedichten en uitleg van de symboliek. Zij vertelt graag over hoe haar werk ontstaat en geeft lezingen.

Website:

https://hanneliekevandebeek.exto.nl/