Geeske Bangma tekent en schildert van jongs af aan. Vooral aquarelleren boeit haar. Laag over laag schilderen, waarbij verrassende kleuren ontstaan. Eigenlijk is zij nu met textiel op dezelfde manier bezig.
Naturel transparante stoffen van verschillende aard worden van tevoren geverfd en daarna laag over laag vormgegeven op de ondergrond om daarna bordurend te worden vastgezet. Steken manipuleren en structuren opbouwen met de machine. Zo wordt de lap interessant.
Het proces is als volgt. Het object dat zij wil uitbeeldde, wordt gefotografeerd. Met dit materiaal wordt thuis aan de slag gegaan door stukken ervan te tekenen en /of met de printer te vergroten. Van die stukken wordt een collage gemaakt. Het wordt nu steeds meer haar eigen verbeelding van wat zij wil laten zien of vertellen. Nu de technieken, kleuren en materialen erbij zoeken. Het zijn transparante lapjes, draden, druksels en applicaties. Naast textiel panelen maakt zij ook draagbare textiele sieraden.
Zij exposeert regelmatig, waaronder al een paar jaar in De Witte kerk in Hemrik met ‘’Art Super’’. Binnenkort in Horst (Limburg) in het Kant museum. Om zich te blijven ontwikkelen, maar ook voor haar plezier volgt zij een teken- en schildercursus. Interessante textiel- en kunstboeken sieren haar boekenkast Dit zijn ook haar inspiratiebronnen.

Website:

http://www.g-bangma.nl