Dery Timmer heeft de lerarenopleiding Textiel gevolgd, een breed georiënteerde opleiding verbonden aan de kunstacademie in Amsterdam. Zij heeft les gegeven in textiele werkvormen op verschillende niveaus, waaronder de opleiding voor de akte K en U voor leraren in het basisonderwijs.

Dery is één van de oprichters van Textielplus. Ze is 25 jaar lid van het bestuur geweest en zat in de redactie van het magazine. Deze groep organiseerde overal door het land tentoonstellingen. Haar ouders hadden veel belangstelling voor textielkunst; zij kwamen dan altijd kijken. Zij waren heel betrokken bij haar werk. Dery spon, verfde en weefde kledingstoffen, en als ze veel garen nodig had, spon haar vader ook voor haar. Na zijn pensionering begon hij ook met weven. Dery heeft voor hem van zachte grijze stof die zij geweven had, een jasje laten maken, dat hij steeds gedragen heeft.

Dery omschrijft zichzelf als een textielkunstenaar, die werkt vanuit het experiment, zoveel mogelijk gebruik makend van de mogelijkheden van het materiaal. Zij was altijd nieuwsgierig naar nieuwe materialen. Toen TextielPlus het nieuwe soluvlies uit Engeland naar Nederland haalde, heeft Dery daar veel mee geëxperimenteerd.

Haar werk is gelaagd. Zij begint graag met een laag zelf geverfde zijde, vaak organza. Daarop werkt zij dan bijvoorbeeld met stempels – handgesneden of commercieel. Machineborduurwerk geeft gelaagdheid en reliëf.

Dery hecht veel belang aan het volgen van lessen van goede textielkunstenaars. Zelf kijkt zij met plezier terug op de goede lessen met Karina van de Vught-Baak en Els van Baarle.
Dery maakt deel uit van de textielgroep Windkracht 10. Zij heeft met deze groep op verschillende locaties geëxposeerd.