Carla van Laar is van jongs af aan bezig met lapjes en draden. Ze volgde een opleiding waar ze naast textieltechnieken en kunstgeschiedenis ook leerde tekenen. Ze heeft vele jaren les gegeven op verschillende soorten onderwijs en in creativiteitscentra.

Voor haar eigen werk heeft ze veel plezier in het uit proberen van nieuwe technieken en materialen, om daarmee nieuwe uitdrukkingsvormen te vinden. Ze maakt geen ontwerpplannen, maar werkt vrij intuïtief. Ze begint wel met een idee, maar komt er al doende achter hoe ze tot het beste resultaat komt. Iedere ingreep leidt tot de volgende en zo kan het uitgroeien tot iets wat ze van tevoren niet had bedacht. Ze vindt het fijn om zich te laten verrassen. Ze werkt graag met wol en zijde, maar als dat zo uitkomt ook met materialen als oud lood en hout.
De laatste jaren vilt Carla veel. Ze legt de wolvezels, maakt ze nat met water en zeep en bewerkt ze tot een stevig materiaal. De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt: van kleden tot kleding en ruimtelijke vormen als ruimtelijke lampenbollen en vaasvormen. Ook in dat viltwerk vindt ze het soms fijn om te borduren.

Voor Carla is de natuur een grote inspiratiebron. Zij maakt vilten bloemen: die hoeven niet bespoten te worden en zijn zeer duurzaam!

Email: carl.art@kpnmail.nl