Carla van Laar werkt met textiel, papier, steen en acryl en verder alles wat zich aandient. Inspiratiebron kan een gedicht of een tekst zijn, muziek, een gedachte, een droom of de natuur. Ook het landschap kan haar erg boeien, vooral weidse landschappen met water en veel uitzicht. De raakvlakken van land en water, bermen en slootkanten, zijn een feest van structuren en kleur. Alsof water en land daar op de scheiding even willen laten zien hoe fantastisch hun samenwerking is.
Carla stelt zich voor dat zij daar in een uitkijktoren zou staan. Even boven de onrust van alledag te dromen over dat doorploegde land en het stille water. De eeuwenoude grond, die zo keurig in vakjes wordt verdeeld en die we toch natuur blijven noemen. En dan weer geïnspireerd voren te trekken in haar eigen landschap.
Carla’s werk bestaat altijd uit lagen. Door die lagen eerst te kleuren en dan op elkaar te hechten, ontstaat een vaak geometrische, abstracte vormentaal, die recht op een doel af lijkt te gaan. Maar soms is het een labyrint waar de pelgrim droomt van de uitgang. De laatste tijd krijgt het werk steeds meer reliëf door collagetechnieken, en zo ontstaat er ook ruimtelijk werk.
Carla exposeert in binnen- en buitenland. Zij geeft ook workshops en cursussen op textielgebied: onder andere vilten, shibori, tyvek, boekjes maken.

email: a.laar@compagnet.nl
.