Annelies Verhijde kan zich niet anders herinneren dat ze het heerlijk vond om stof en draadjes in haar handen te hebben. Altijd voelen, altijd bewonderen van en verwonderen over de stof of het mooie draadje. Na het volgen van een workshop zijdeschilderen (1986) bij Myro Slawa bleek dit bij Annelies te passen. Door zich te verdiepen in verschillende schildertechnieken en het volgen van een zg. docentencursus zijde schilderen met docenten Ria van Els- Dubelaar en Iny Hummelink, is het plezier in het schilderen alleen maar toegenomen. Annelies is vanaf 1999 lid geworden van het Veelzijdeg Collectief, een textielgroep waar de leden hun eigen textielspecialisatie in meenemen. Dit deelt en leert men aan elkaar.
Haar gevoel van kleurgebruik werd ook gezien tijdens haar opleiding 2e graads
Textiele Werkvormen en zij kreeg het advies zich daar op te richten. Door het experimenteren en combineren van meerdere textiele technieken is, naast het kleurgebruik, gelaagdheid wel het belangrijkste thema in het werk van Annelies.
Wat zit onder de oppervlakte, kun je dat zien of toch niet? Haar textiele werken zijn altijd opgebouwd in lagen, waarbij verschillende textiele technieken en schilderwerk is verwerkt.

Website: http://www.anneliestextielwerk.nl