Door Bouwke Alsema

Het was het aan het begin van de corona periode. Ik kwam meestal niet verder dan het winkelcentrum in de wijk, had geen textielwerk onderhanden maar ik had wel genoeg tijd en zin
om weer eens iets aan te pakken.
Daarom na de boodschappen maar eens binnengelopen bij Zeeman. Daar verkochten ze behalve sokken en theedoeken ook van die pannensponsen in de vorm van een soort opgerolde worst.

Vroeger werden deze vormen, maar dan van ander materiaal, wel gebruikt om er een mooie knot in je haar omheen te vormen. Maar deze waren gemaakt van gebreid roodkoper materiaal. Ik kende ze wel van zilverkleurig materiaal, maar dat roodkoper deed toch wel veel rijker aan. En daar was natuurlijk de combinatie van non-textiel materiaal dat voor mij al op een textiele manier was verwerkt. Ik hoefde alleen met de vormen te gaan spelen en spannende textiele materialen toe te voegen.
Ik heb een serie van 8 kleine objecten gemaakt waar ik nu nog elke dag met plezier naar kijk.

Categorieën: BerichtenBlog