Van Miranda Vissers

Je laten inspireren door de natuur is één ding; Miranda Vissers gaat verder. Zij haalt haar inspiratie van buiten, en brengt haar werk terug naar buiten. In augustus 2022 kon zij een aantal weken werken in het noorden van Lapland. Daar experimenteerde zij met boomschors, bladeren, baardmossen en takken. Bij de lokale kringloop vond ze een zak leer en een zakje met vilt-wol in alle mogelijke kleuren. Ook daarmee ging ze aan de slag.

Daarna nam zij het werk mee terug naar buiten, om het in de in de natuur te fotograferen. Ook objecten van wol die je normaal gesproken binnen zou plaatsen fotografeert zij buiten. Veel van haar werk heeft door de gebruikte materialen en technieken een natuurlijke uitstraling. Als het in het bos staat of hangt, lijkt het daar thuis te horen, maar toch niet echt. Miranda houdt van de tegenstelling en verwondering die dat beeld oproept.

En ook het werk deed zij dit keer ‘buiten’. Eén van de werkruimten was een glazen tipi, waar je 360 graden uitzicht had op het bos en de lucht. Het idee van binnen en buiten vervaagde: het leek alsof je in het bos stond, maar wel beschermd tegen regen en wind door glazen muren.

En als bonus: de kleding en kunst van de Sami. Miranda bezocht het Sami-museum en het cultureel centrum in Inari, en ook Ijahis Idja, een jaarlijkse muziekfestival, compleet met markt met handwerk, traditioneel gereedschap en eten.

Categorieën: BerichtenBlog