Door Elly Nederpeld

Tijdens een vakantie binnen Nederland kwamen we terecht op een sfeervolle warenmarkt. Vol fruitkramen en andere ‘waar’.
Er was ook een stoffenkraam waar ik natuurlijk even moest kijken. Genoot van alles wat daar lag, zowel kledingstoffen als interieurstoffen.

Het meest werd ik gegrepen door een linnenachtige lap met daarop in de lucht vliegende meeuwen. Dat deed me nou echt denken aan zomer, mooi weer en vrij zijn. Vrij zijn, zowel in je hoofd als in je agenda. Ze vlogen er zó heerlijk op los! Dus die stof heb ik gekocht.
I

Ik heb er een jasje van gemaakt. De mouwen zijn gemaakt van een donkere contrastkleur met dunne strepen, die ik heb laten aansluiten bij de schoudernaad.
De vogels verleidden mij tot een kraag met een heel bijzondere sluiting. De kraagdelen vallen óver elkaar; ze worden vastgemaakt met drukknopen. Eén van de vogelmotieven heb ik overgetekend en uitgewerkt in stiksels op stof. Als de kraag helemaal dicht valt dan kijkt dit object je mooi aan!
Het was een feestje om eraan te werken!

Categorieën: BerichtenBlog