Door Mariet Rankenberg

In een ver verleden heb ik in de decemberperiode ooit engelenhaar van metaaldraad aangeschaft. Ik heb het gebruikt op wandkleden maar er ook heel fijn haakwerk mee gemaakt. Daarna is het blijven liggen. Tot ik het pasgeleden weer tegenkwam. Indertijd haakte ik er een soort bloemvormen van. Ik heb er daar nog een paar van op een proefwerkje zitten. Die haal ik er vanaf voor hergebruik.                           

Nu maak ik er geen fijne maar grove haakwerkjes mee, besluit ik. Vrije, intuïtief gehaakte vormen, niet met één heel dun draadje maar met meerdere tegelijk. Ik trek er gewoon een stel uit de bos die bestaat uit goud- en koperkleurige draden door elkaar. Ik had ook zilverkleurige maar die zullen toen wel opgegaan zijn.

.Het laatste jaar ben ik veel in de weer met gebruikte theezakjes. Die laat ik drogen, haal ze open, schud de thee eruit en laat er daarna het spoelwater van mijn verfkwasten in opdrogen. Hoef ik dat niet weg te gooien en het levert gratis mooie theezakjes op. Zo’n zakje doet het prima in combinatie met mijn metaaldraadjes.
Weer een nieuwe mogelijkheid om te laten zien als voorbeeld van leuke materialencombinaties tijdens de komende (surface design/mixed media) zomerweek begin juli bij Hawar.

Doordat dit bericht door omstandigheden verlaat geplaatst is, is deze zomerweek inmiddels afgelopen (Ineke Wessels)

Categorieën: BerichtenBlog