Sybrecht Bosker

Sybrecht Bosker was, naast haar werk als lerares Beeldende Vorming, actief in het werken met textiel en keramiek. Sinds 2006 is zij gestopt met lesgeven en zo kwam er meer tijd voor verbreding, voor eigen producties en ruimte om met meerdere technieken te experimenteren. Wonend aan de Veluwezoom is de natuur in al haar facetten een belangrijke inspiratiebron voor haar. Waar mogelijk wordt de beleving van de omgeving in beeldvorming en materiaalgebruik verwerkt. Daarnaast spelen ervaringen en indrukken, opgedaan tijdens verschillende reizen, een belangrijke rol in diverse werken.
Bij haar textiele panelen wordt onder andere gebruik gemaakt van zelfgemaakt zijdevlies, dat dient als ondergrond. Hierop wordt geschilderd en vervolgens wordt het verder uitgewerkt met hand- en machineborduurwerk. Tevens verwerkt zij soms keramiek en/of organische materialen in deze textiele doeken. Daarnaast zijn er werkstukken waarbij alle mogelijke combinaties en verwerkingen met textiel worden getoond.
In al haar werk is sprake van een sterk gevoel voor kleur en kleurcombinaties, waarbij haar persoonlijke voorkeur vooral uitgaat naar blauwe en turquoise tinten. De benaming van de werkstukken ontstaat vaak uit ideeŽn, belevingen en gevoelens bij een onderdeel of het totaalbeeld dat is vastgelegd op het doek. Haar werk geeft bij langdurige beschouwing steeds weer onverwachte ontdekkingen, verrassingen en nieuwe dimensies.
De werkstukken van Sybrecht zijn te zien op exposities in binnen- en buitenland. Panelen en objecten zijn aangekocht door particulieren, instellingen en bedrijven.

Terug naar Leden