Terug naar Leden

Adje Langen - de Jong

Adjes opleiding tot kleuterleidster en de daarna behaalde vakdiploma's Tekenen, Handvaardigheid en Textiele werkvormen vormen de basis voor haar verdere ontwikkeling tot beeldend kunstenaar. Ze daagt zichzelf steeds uit om de diepte in te gaan en zo te komen tot haar manier van 'KUNST' maken in tekenen en textiel. Tekenen is voor haar zeer ontspannend. Ze werkt bijna nooit planmatig, een tekening 'groeit' onder haar handen. Ze houdt van de ontdekkingstocht en het daar vaak bijkomende, verrassende resultaat.

Het werken met textiel biedt haar vele mogelijkheden. Wol en andere soorten garen geven 'vrijheid'. Adje schildert met de wol; ze maakt daarvoor gebruik van brei- en haaktechnieken met toevoegingen in allerlei andere materialen. Dat kan zijn: hout, plastic doppen, koffiecups, schelpen, takken, tennisballen, fruit-/ uiennetjes, kralen, papier, enz. Op deze manier werden o.a. stoelen, schoenen, laarsjes, overhemden tot kunstwerken.

Vanaf begin jaren tachtig heeft ze regelmatig deelgenomen aan groepsexposities en individuele tentoonstellingen met haar Teken- en Textielkunst, waaronder 4x aan de tweejaarlijkse Kunstroute in Prinsenbeek waar slecht een beperkt aantal kunstenaars per keer worden toegelaten.

www.adjelangen.jimdo.com