Saskia Weishut-Snapper werkt met textiel sinds 1970. Een beroepskeuzetest op haar zeventiende had geadviseerd: òf een taal studeren, òf de kunst in, bijvoorbeeld met textiel! Omdat haar ouders – beiden kunstenaar –voor haar een zekere toekomst wilden, werd het een studie Frans. Jarenlang gaf ze Franse les. Eerst op enkele scholen, later aan huis. Maar na een cursus appliqué in 1970 was Saskia niet meer te stuiten.
Aanvankelijk borduurde ze hele woestijnen met de hand. Later kwam daar de naaimachine bij. Tegenwoordig beperkt ze zich niet meer tot textiel, maar gebruikt ze allerlei materialen (mixed media). Zo werkt ze graag met tyvek, een soort plastic, dat na verhitting prachtige structuren vertoont. Die integreert ze dan in haar ‘peintisseries’ (= een samentrekking van peinture en tapisserie). Soms gebruikt ze ook de afdruk van een foto op canvas waaroverheen ze machinaal borduurt.
Saskia ontwerpt landschappen, huizenblokken en bossen. Ook Joodse thema’s zijn belangrijk in haar werk, zoals Majim Chajim, de Klaagmuur of keppeltjes. En, dank zij een verblijf van vijf jaar in Yokohama, Japanse scenerie.
Haar doel is, de kijkers af te leiden van alle ellende die dagelijks op ons afkomt via de tv, de krant of het internet. En dat doet ze al vanaf 1970.

Website:
https://www.saskia.weishut.com/