Het werk van Miranda Vissers roept de sfeer van landschappelijkheid op, zonder te verwijzen naar een specifiek landschap. Zij gebruikt mixed media in een bepaalde kleursfeer die een associatie met de natuur oproept. Zij combineert textiel met gevonden objecten, of gebruikt het als onderdeel van schilderijen en collages.

Miranda heeft ervaring als ‘artist in residence’, zowel in Nederland als internationaal. Dit speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van haar werk. Reageren op wat zij heeft gezien en ervaren, een fusie van observatie en emotie.

Opvallend in haar werkproces is de kringloop: materialen en indrukken van buiten naar binnen meenemen, in het atelier verwerken tot schilderijen en objecten, en vervolgens de objecten weer meenemen naar buiten en daar fotograferen, met de natuur als decor voor het object. Vaak blijft het object in de natuur en vervalt; er blijft alleen een foto over. Een andere keer wordt het object weer meegenomen en binnen gepresenteerd. Door op deze manier fysiek in een omgeving bezig te zijn, ontstaat voor Miranda een andere natuurbeleving.

Een kringloop is er ook in haar gebruik van natuurlijke en restmaterialen. Hun uitstraling versterkt een beeld van verstilling en vergankelijkheid, van de schoonheid van verval, de levenscyclus.

Website

https://mirandavisserstextileart.blogspot.com/

Instagramaccount
https://www.instagram.com/vissersmiranda25/