Marjet Maks woont in een bergdorp in Zuid-Spanje. Haar moeder, Anke Maks, jarenlang actief lid van Steekplus, is haar grote inspiratiebron. Marjets tuin met de vier seizoenen, de Sierra Nevada, de Middellandse zee in de verte en de blauwe luchten, maar ook het verval en grote thema’s als klimaatverandering spelen een rol in haar werk.
Marjet runt een B&B en schrijft romans. Sinds 2016 is zij ook actief op het creatieve vlak. In haar Spaanse dorp kwam toevallig een Engelse textielkunstenares jaarlijks een workshop geven. Iedere zomer kwam een andere techniek aan bod. Marjet volgde cursussen in collagraph, batik, linoleumsnede op papier en stof, boekbinden en vrij borduren. Daarnaast volgde zij online workshops van Joke Hardebol en Fibre Arts Take Two, een Australische website die online textile en mixed-media workshops aanbiedt.
Marjet print op stof en papier – gelliprint, collagraph of linosnede – en vult dat aan met teken- en schildertechnieken. Zo maakt zij collages, kunstboekjes, en wandkleden. Door haar werk te verscheuren en opnieuw te reconstrueren ontstaan frisse nieuwe beelden, die ze opsmukt met een vrije vorm van borduren met de hand of de naaimachine.


Website:
https://schrijfmaks.raya.org/galerie/Marjet.html

https://www.instagram.com/marjet.m.arty/